Zo wordt jij een pro in online vintage shoppen

Designer-Vintage
Getty Images
15 September 2020

Duurzaamheid is hot, ook in de modewereld. We weten inmiddels allemaal hoe onwijs vervuilend de modeindustrie is, en dat het tijd is om daar verandering in te brengen. Een van de makkelijkste (en leukste) manieren om dit te doen, is om vaker voor tweedehands of vintage te kiezen. Zo maak je je kledingkast in een no time een stuk duurzamer. Niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee.

Offline en online zijn er tegenwoordig genoeg plekken waar je terecht kunt om de mooiste vintage parels te scoren. Naast Designer-Vintage voor al je tweedehands designer items, duiken er talloze platformen op voor je gedragen items. De juiste items vinden kan soms nog best een zoektocht zijn, daarom hebben we de belangrijkste tips en tools voor je op een rijtje gezet, zodat jouw kast straks vol hangt met vintage parels.

Tip 1: Weet hoe je moet zoeken

Misschien wel het belangrijkste om mee te beginnen: wat typ je in je zoekbalk op Google in? Ben je op zoek naar een specifiek item, begin dan met simpele zoektermen, zoals merk, productomschrijving en kleur. Meer is niet altijd beter, start met een kort en bondige zoekopdracht. Geef niet te snel op en wees creatief met je zoektermen, zo kan een item tóch nog ineens op pagina 3 van je Google zoekopdracht opduiken. Zorg ook dat je geen speciale events mist, zoals onze Instagram Story Sale aanstaande donderdag en vrijdag, waarbij we een exclusieve selectie vintage designer items verkopen via onze Instagram Stories. Zet je notificaties aan voor een zoekopdracht of nieuwe post van je favoriete vintage sites, apps of Instagram pagina's, zodat je niets mist!

Tip 2: Weet waar je moet zoeken

Voor een algemenere zoektocht kun je beginnen op websites speciaal voor tweedehands of vintage. Ook hier geldt, geef niet te snel op en kijk verder dan je eerste pagina op Google. Er bestaan talloze webshops, boutiques of Instagram pagina’s die vintage aanbieden. Vooral Instagram is enorm aan het groeien op het gebied van vintage. Vintage liefhebbers starten eigen accounts met hun gevonden schatten, die ze met liefde delen op hun pagina. Geïnteresseerd in een item? Stuur gewoon een berichtje! En voor je zoektocht naar vintage designer parels zit je uiteraard al goed ;)

Tip 3: Durf te vragen

Weet wat je koopt! En daarbij niet geheel onbelangrijk: durf te vragen. Je kunt beter teveel foto’s vragen, dan te weinig. Mist er een foto van de achterkant van de tas? Vraag ernaar! Verkopers willen items nog weleens mooier over laten komen dan dat ze daadwerkelijk zijn, dus let goed op!

Tip 4: Lees je goed in

Mooi item gevonden? Doe een snelle Google zoektocht naar het artikel, om te voorkomen dat je opgelicht wordt qua prijs. Naast het researchen van het artikel, is het áltijd goed om achtergrondinformatie van de verkoper op te vragen. Op een platform is vaak in één oogopslag te zien of iemand te vertrouwen is. Check de recensies en het aantal afgeronde verkopen. Twijfel je? Je kunt altijd contact opnemen met het platform. Wij controleren iedere verkoper en bij twijfel kun je ons altijd een berichtje sturen voor een fact check.

Veel succes met het creeën van je duurzame kast!

Designer-Vintage
Getty Images 

 

All about hair