Dit is de resale prijs van jouw Louis Vuitton tas

louis-vuitton-bumbag
Getty Images
24 April 2020

Iedereen die van luxe merken houdt, weet dat items van Louis Vuitton nooit in de sale gaan. Louis Vuitton is één van de meest populaire luxemerken ter wereld en staat symbool voor kwaliteit, duurzaamheid en bruikbaarheid. Het merk staat synoniem voor stijl en innovatie en heeft veel loyale klanten. Ook de prijzen van tweedehands Louis Vuitton tassen zijn de afgelopen jaren gestegen. Want wie wil er nou niet investeren in een stijlvolle Louis Vuitton tas die zijn waarde behoudt? Wij hebben een lijst opgesteld met de huidige resale prijzen van de populairste Louis Vuitton tassen.

De huidige resale prijzen van Louis Vuitton tassen

1. Louis Vuitton Speedy (canvas)

Designer Vintage
Louis Vuitton


De Louis Vuitton Speedy is de oudste tas van de drie klassieke modellen van Louis Vuitton en verkrijgbaar in verschillende maten. De Louis Vuitton Speedy, de kleinere versie van de Keepall, is ontworpen ​​in de jaren 60. Hij is speciaal gemaakt voor Audrey Hepburn. Daarna werd het de eerste handtas die ontworpen is voor dagelijks gebruik en één van de meest populaire ontwerpen.

Nieuwprijs: €895
Resale prijs: €330 - €750

 

2. Louis Vuitton Neverfull

Designer Vintage
Louis Vuitton


Marc Jacobs is het brein achter de must-have Neverfull die pas sinds 2007 in productie is, maar al snel een klassieker werd. De tas is verkrijgbaar in drie maten, PM, MM en GM, en is ontworpen om al je dagelijkse spullen in mee te kunnen nemen. De Neverfull is gemaakt van gecoat canvas en in verschillende kleuren gestructureerd, zoals Epi-leer. De meest voorkomende patronen van de canvas tas zijn Monogram, Damier Azur en Damier Ebene. De resale prijs van de iconische Neverfull is zo'n 60 procent van de originele prijs. 

Nieuwprijs: €1200
Resale prijs:
€400 - €900


 

3. Louis Vuitton Bum bag

Designer Vintage
Louis Vuitton


De door Nicolas Ghesquière ontworpen tas ging voor het eerst in première in de Louis Vuitton's Spring/Summer 2018 show, toen de heuptas weer helemaal trendy was. De tas is een veelzijdig item dat gedragen kan worden over de schouder, als crossbody bag of als heuptas. De bum bag is een goed voorbeeld van hoe streetwear een luxe merk kan beïnvloeden. Na onmiddellijk uitverkocht te zijn na de lancering en een hype te creëren, werd de bum bag een favoriet bij fans, wat bijdroeg aan de hoge resale prijs. Wat ook heeft gezorgd voor een hoge resale prijs, is het feit dat Louis Vuitton weinig bum bags heeft uitgebracht waardoor de vraag groter is dan het aanbod.

Nieuwprijs: €1300
Resale prijs:
€1200 - €1900

 

4. Louis Vuitton Chantilly

Designer Vintage
Louis Vuitton


Louis Vuitton bracht de Chantilly tas voor het eerst uit in 1978 en de tas is daarmee één van de oudste modellen van het merk. Voor de collectie Lente/Zomer 2018, het 40-jarig jubileum van de tas, gaf creatief directeur Nicolas Ghesquière de tas een make-over. De tas heeft een opnieuw ontworpen hangslot, een prominent monogram-accent en een contrasterende riem van kalfsleer. De Chantilly is een gewilde tas die veel mensen vintage kopen, wees er dan ook snel bij als je er één wil bemachtigen!

Nieuwprijs: €1680
Resale prijs: €300 - €800
 

 

5. Louis Vuitton Pochette Metis

Designer Vintage
Louis Vuitton


De Louis Vuitton Pochette Metis is al jaren gigantisch gewild en dat is niet zonder reden. De tas is namelijk handig opgedeeld in twee aparte vakken. De achterkant van de tas heeft een vakje dat afsluitbaar is met een rits. Daarbij heeft de Pochette Metis ook een handige strap, zodat je hem makkelijk crossbody kan dragen. De tas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zowel monogram als canvas-leer.

Nieuwprijs: €1600
Resale prijs:
€1000 - €1400

 

6. Louis Vuitton Capucines

Designer Vintage
Louis Vuitton


De Louis Vuitton Capucines tas werd uitgebracht in 2013. De Capucines werd niet uitgebracht in de iconische Vuitton Monogramprint, maar is verkrijgbaar in verschillende kleuren leer met hardware in zilver of goud. Het is nog steeds een Louis Vuitton tas, maar het is geen typische Louis Vuitton tas, wat voor veel high-end klanten een belangrijk onderscheidend vermogen is. De prijs van de Capucines is ook een stuk hoger en daardoor is de tas een populair item om door te verkopen. 

Nieuwprijs: €3700 (Louis Vuitton Capucines BB)
Resale prijs: €2000