The royal wedding! 3 Q&A's over de prachtige Givenchy trouwjurk van Meghan Markle

24 May 2018

Afgelopen weekend vond eindelijk de koninklijke bruiloft plaats in de St George's Chapel. Sinds de aankondiging van hun verloving in november 2017, hebben we allemaal uitgekeken naar deze speciale dag! Een van de meest gestelde vragen rond dit koninklijk huwelijk waren; Welke jurk gaat Meghan Markle dragen? En wie is de ontwerper? Verschillende ontwerpers zoals Burberry, Ralph & Russo, Erdem en Stella McCartney werden gekoppeld aan de jurk. Verrassend genoeg ontwierp de creative director van het Franse modehuis Givenchy, Clare Waight Keller, de trouwjurk. In dit artikel vindt je 3 Q&A's over de prachtige trouwjurk van Meghan.

1. Waarom koos Meghan Markle voor Clare Waight Keller?
Claire Waight Keller werd op 19 augustus 1970 geboren in Birmingham. Ze is een Britse stylist en ontwerper en werd de eerste vrouwelijk creative director van het Parijse Haute Couture House, Givenchy, in 2017. Na verschillende schetsen van bruidsjurken te hebben bekeken met haar beste vriendin, Jessica Mulroney, ontmoette Meghan Markle en Clare Waight Keller elkaar begin 2018. Volgens een verklaring van Kensington Palace, koos Meghan voor Clare vanwege haar tijdloze en elegante esthetiek, onberispelijke kleermakerswerk en ontspannen houding. Een andere reden om voor Clare te kiezen, was omdat Meghan het succes wilde benadrukken van een toonaangevend Brits talent dat al voor drie prominente modehuizen heeft gewerkt.

Image

2. Hoe zit het met de jurk?
De jurk die Meghan droeg ​​is gemaakt van op maat gemaakte zijde en heeft driekwart mouwen, een open boothals en een sleep met een ingebouwd driedelig organza onderrokje. Bovendien heeft de jurk slechts zes naden en geen kanten details of andere versieringen. Terwijl een klein team in Parijs aan de jurk heeft gewerkt, bleef Clare nauw in contact met Meghan. De 5 meter lange zijden tule sluier vertegenwoordigt de kenmerkende flora voor elk van de 53 landen die behoren tot de Gemenebest en is verenigd in een prachtige compositie. Volgens verschillende bronnen moesten de mensen die aan de sluier werkten om de dertig minuten hun handen wassen om de tule en de draden zo zuiver mogelijk te houden.

Image

3. Hoe slaagde Meghan erin om de jurk geheim te houden?
Om de jurk zo goed mogelijk geheim te houden, sprak Meghan stiekem af met Clare in haar huis in Chelsea in plaats van op het hoofdkantoor van Givenchy in Parijs. Om onder de radar te blijven van de paparazzi, droeg Meghan op weg naar de afspraken met Clare een baseballpet of muts als vermomming. Voordat we eindelijk wisten welke jurk Meghan droeg, wisten slechts vijf mensen in de wereld de details over de trouwjurk. Clare vertelde haar familie niet eens dat ze de jurk aan het ontwerpen was voor het koninklijk huwelijk.

Image

Image

Image