Tips en tricks bij het kopen van een Prada nylon bag

Getty Images
21 January 2020

In 1984 creëerde Prada een tas die de modewereld voorgoed heeft veranderd, namelijk de Prada nylon tas. De tas is momenteel weer helemaal hot en neemt onze Instagram feed langzaam over. Helaas wordt de tas door zijn populariteit vaak nagemaakt. Maar geen paniek! Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij het kopen van een Prada nylon zodat je altijd een authentieke tas koopt.

Materialen Prada nylon

Waar de Prada nylon in 1984 nog gemaakt was van een lichte en dunne stof, is het materiaal nu geëvolueerd en veel dikker en zwaarder. Het materiaal is erg duurzaam, waterbestendig en de textuur van de tas mag niet glibberig zijn. Sommige Nylon tassen zijn gevoerd en andere zijn ongevoerd. Wanneer de tas voorzien is van jacquard bekleding, zou je deze door de tas heen moeten voelen.

De klassieke jacquard-logo voering is voorzien van een opgerold touw motief en het woord ‘PRADA” wordt herhaald in heel de tas. Een belangrijk detail waar je op moet letten is hoe breed of smal de 'A' in het Prada logo is. De A’s moeten zowel breed als consistent zijn. Als dit niet het geval is, moeten er alarmbellen afgaan.

g

g

Constructie Prada nylon

De constructie van de Prada nylon tas is afhankelijk van de stijl. De meeste Prada Nylon tessuto en vela tassen zijn ongevoerd en voorzien van gebonden naden. Wanneer een tas wel gevoerd is, zal het 9 van de 10 keer de eerder genoemde jacquard voering zijn. Nu vraag je je zeker af wat het verschil is tussen Prada tessuto en Prada vela. Prada items met tessuto nylon hebben een hogere waarde. Vela nylon wordt vaker gebruikt voor instapmodellen met een minimale afwerking.

g

Hardware Prada nylon

De hardware van Prada is in de loop der jaren meerdere malen veranderd. De ritsen van de eerste tassen hadden een poeder-coating en een blanco achterkant zonder merknaam erop. Als je een eerste generatie Prada tas wil kopen, dan moet de kleur van de ritstanden en de kleur van de tas overeenkomen. Daarnaast zullen de ritsen voorzien zijn van een nylon rechthoekige ritstrekker.

Prada gebruikt hedendaags IPI en Riri of Lampo ritsen. Deze worden gebruikt op de meest luxe tassen van het modehuis. De ritstrekkers hebben ook een evolutie ondergaan, zo staan op de meeste ritstrekkers het Prada logo en zijn er lederen accenten aan toegevoegd.

g

Merkherkenningstekens Prada nylon

Het driehoekige Prada logo is misschien wel één van de meest herkenbare en iconische logo’s. Op oude tassen is dit logo bevestigd met klinknagels. De nieuwere tassen zijn hier niet mee bevestigd. De laklaag van het logo moet glad zijn en mag nooit borrelend of slordig zijn. Het logo zit altijd vastgemaakt aan de tas en is niet op te tillen. Op de niet-authentieke tassen wordt de driehoek niet goed bevestigd, waardoor het logo los zit en op te tillen is.

Het logoplaatje vermeld altijd PRADA / MILANO / DAL 1913 en het beeldmerk. Verder moet je altijd op het lettertype letten en dan vooral op de letter 'R' in het logo. Deze moet altijd een inkeping en het omgekeerde pootje hebben. Zowel het normale logo als het made-in logo binnenin de tas moeten altijd overeenkomen met de kleur van de tas.

g

Van plan om binnenkort een Prada nylon aan je collectie toe te voegen? Houd bovenstaande tips in gedachten! Behoefte aan meer zekerheid? Wij hebben een Prada nylon re-edition beschikbaar die zorgvuldig is gecheckt door ons team van experts! Koop hem hier.