Voor alle Chanel lovers: Test je kennis over de Chanel Flap Bag

07 January 2019

Chanel's meest populaire tas ooit is by far de Flap Bag. De Flap Bag is ontworpen in 1955 en is nog steeds ontzettend populair. Het is een goede investering want Chanel tassen houden al jarenlang hun waarde. Ook stijgen ieder jaar de prijzen, wat een nog betere reden is om de tas aan te schaffen! De Flap Bag komt in vele soorten maten, kleuren en variaties. In dit artikel vertellen we je wat extra details over de iconische Flap Bag!

1. Hoe is de Flap Bag ontstaan?
Coco Chanel was gek op clutches. Maar op een bepaald moment was ze klaar met het dragen van tassen in haar hand en besloot zij om een riem aan haar clutch vast te maken. Dit is het moment waarop de Chanel Flap Bag is ontstaan. De Flap Bag werd ontworpen in 1920, maar dit is niet het model waar wij nu allemaal helemaal weg van zijn. Coco Chanel heeft namelijk tijdens haar comeback na de oorlog haar ontwerp aangepast. Vervolgens heeft Karl Lagerfeld rond 2000 de tas gemoderniseerd en sindsdien is de populariteit van de tas nog meer gestegen!

2. De Flap Bag is er in verschillende variaties
De Flap Bag is beschikbaar in zeven verschillende maten. De maten die momenteel beschikbaar zijn (van klein naar groot), zijn: Extra Mini, Mini Rectangular, Mini Square, Small, Medium, Jumbo en Maxi. Heb je eindelijk de beslissing genomen over welke maat je wilt? Dan zijn er nog allerlei verschillende kleuren. Chanel gebruikt twee permanente kleuren, namelijk zwart en beige. Inmiddels is de tas in verschillende kleuren beschikbaar, waaronder roze, donkerblauw, rood en wit. Verder zijn er nog de verschillende leersoorten en materialen die gebruikt worden door Chanel. Een paar van de meest populaire leersoorten/materialen zijn: Caviar Leather, Patent Leather, Velvet en Alligator.

3. De verstopte rits had een speciale functie 
Onder de flap van de Chanel Flap Bag vind je een verstopte rits. Wanneer je dit ziet denk je waarschijnlijk dat het gewoon een klein, leuk detail is. Maar er zit meer achter! Het verhaal gaat dat Coco Chanel de verstopte rits expres had ontworpen. Zo zou ze een affaire hebben gehad en gebruikte zij dit vakje om haar liefdesbrieven in te verstoppen.

4. De eerste Chanel Flap Bag was veel goedkoper dan nu
De eerste Chanel Flap Bag in 1955 had een prijskaartje van maar liefst $220 dollar (!). Dit bedrag was in 1990 al gestegen naar $1150 dollar. Vervolgens werd het bedrag hoger en hoger tot wel $4400 dollar in 2013. De huidige prijs voor een medium classic Flap Bag is $5500 dollar. De prijzen stijgen elk jaar en dalen nagenoeg nooit. Dus wil jij een Chanel Flap Bag? Twijfel dan vooral niet te lang en haal deze tas zo snel mogelijk!

 

Image

5. Welke leersoort is de beste keuze?
Zoals eerder genoemd is de Chanel Flap Bag beschikbaar in 9 verschillende type leersoorten. Dus ben je nog steeds niet zeker over welke leersoort het beste bij jou past? Heel begrijpelijk! Wij zijn hier om deze keuze nét iets makkelijker te maken. Caviar Leather is waarschijnlijk de beste keuze! Je kan Chanel Caviar Leather vergelijken met Louis Vuitton monogram canvas; het slijt bijna niet. Dit is een enorm pluspunt aangezien de Flap Bag een grote investering is!

6. De riemen komen in 2 variaties
Chanel had de originele riemen ontworpen met alleen de kettingen. De riemen waren geïnspireerd op de verzorgers in het weeshuis waarmee ze is opgegroeid. De verzorgers droegen namelijk de sleutels aan kettingen rondom de heupen. De riemen van de Chanel Flap Bag lijken hier dus erg veel op. Toen Karl Lagerfeld de tas later gemoderniseerd uitbracht, heeft hij ook een leren riem aan de ketting toegevoegd.

7. Flap Bag meest iconische tas ooit
Van alle Chanel designs is (en blijft) de Flap Bag de meest iconische en populaire Chanel tas ooit! De populariteit neemt nog steeds elk jaar toe en dit pareltje is dan ook waarschijnlijk de beste investering in de gehele mode industrie. Het is een tijdloos design die niet uit de mode gaat. Het is dan ook niet gek dat deze tas de meest populaire tas ooit is!

8. Chanel Flap Bag vs Chanel 2.55
Veel mensen vinden het lastig om te kiezen tussen de Flap Bag en de 2.55. Om jullie een beetje te helpen, vertellen we één detail waarna je het beste kunt beoordelen welke tas jij wilt! Het detail waaraan je een Flap Bag en een 2.55 van elkaar kunt onderscheiden is het slot. Coco Chanel heeft de Chanel 2.55 zelf ontworpen met een rechthoekig draaibaar slot. Nadat Karl Lagerfeld bij Chanel is gaan werken heeft hij het CC slot toegevoegd.

 

Image

9. Inspiratie voor de leersoort
Toen Coco Chanel nog een klein meisje was, hield zij van paardrijden. Veel mensen denken dan ook dat hier haar inspiratie vandaan kwam voor het doorgestikte leer. Vroeger droegen namelijk mannen die in de stallen waren of werkten gewatteerde materialen. Nu is het doorgestikte leer echt een signature stijl van Chanel.

10. De It-Bag is verkrijgbaar in bijna alle mogelijke ontwerpen
Omdat de Flap Bag de meest populaire tas is van Chanel, is deze tas nooit uit de collectie gehaald. Samen met de 2.55 en de Reissue Bag zijn dit de drie stukken die altijd in de collectie blijven terugkomen. Elk jaar worden dus nieuwe Flap Bags uitgebracht wat ervoor zorgt dat er veel keuze is. Ook zijn er veel limited editions uitgebracht en natuurlijk de standaard tijdloze modellen in het zwart en beige.