Wat kunnen we verwachten van Hedi Slimane als nieuwe Creative Director van Céline?

Getty Images
02 October 2018

Toen de modewereld te horen kreeg dat Hedi Slimane de rol ging overnemen van Phoebe Philo als Creative Director van Céline, was er nog veel onduidelijk over hoe Slimane het ging aanpakken. Slimane is namelijk erg stil over zijn werk, net als andere designers, zij zouden ook nooit een item showen voordat het op de catwalk is geweest. Maar, verrassend genoeg, gaf Slimane een tas, ontworpen door hem voor Céline, aan Lady Gaga als een tipje van de sluier.

#CELINEBYHEDISLIMANE
Op zondag 2 september 2018 gaf Slimane nog een voorproefje. Namelijk dat het merk Céline verder door het leven gaat als Celine. Het streepje op de ‘E’ is verwijderd en daardoor is een nieuw logo ontstaan.

Hedi Slimane is geboren op 5 juli 1968 in Parijs en is opgevoed door zijn Tunesische vader en Italiaanse moeder. Op 16-jarige leeftijd maakte hij al zijn eigen kleding. Nadat hij afgestudeerd was aan de École du Louvre haalde hij zijn kleermakersdiploma aan een men’s designer house. Hij werd fotograaf en designer. Eén van zijn eerste baantjes was bij Louis Vuitton, als assistent van fashion consultant Jean-Jacques Picart.

Hij werkte voor veel verschillende grote designers. In 1996 werkte hij een aantal jaar voor Yves Saint Laurent. Hij sloeg het aanbod als creative director bij Jill Sander af en koos voor een baan bij Christian Dior als menswear creative director. In maart 2012 ging hij terug naar Yves Saint Laurent en werd daar creative director. En vanaf februari 2018 is Slimane de nieuwe creative director van Céline. Afgelopen week had hij zijn eerste fashionshow en op die runway heeft hij een hele andere Celine laten zien, inclusief een mannencollectie.

Helaas kreeg hij weinig goede reacties op zijn show. Op Twitter werd gezegd dat het nieuwe Celine, het oude Saint Laurent is. Toch zijn wij erg benieuwd naar de volgende collecties en ook zeker naar de vernieuwde website.